R. FICO: Nemáme žiaden záujem zúčastňovať sa na kampani proti poľským potravinám

28.03.2013 Poprad

Poprad 27. marca (TASR) – Slovenský premiér Robert Fico dnes na tlačovej konferencii po skončení rokovania s poľskými kolegami v Poprade zdôraznil, že Slovensko nemá žiaden záujem zúčastňovať sa na kampani proti poľským potravinám.
"Veľmi nám záleží na tom, na Slovensku aj v Poľskej republike, aby sme oddeľovali nepoctivých predajcov potravín od poctivých. Som presvedčený, že absolútna väčšina výrobcov potravín v rámci veľmi ťažkého konkurenčného boja dodržiava pravidlá hry, ale vždy sa nájdu nejaké čierne ovce," zdôraznil Fico.
Preto požiadal ministrov pôdohospodárstva, aby mali akýsi červený telefón a keď sa čosi vyskytne, aby komunikovali a reagovali. Viackrát zdôraznil, že slovenská vláda nemá žiadny záujem na kampani proti poľským potravinám.
"Na druhej strane, keď sa vyskytne prípad, keď by išlo o výrobu chybných potravín, na to sú ministri, aby to riešili a prijali príslušné opatrenia vrátane sankcií voči konkrétnym výrobcom," upozornil premiér.
Slovensko podľa neho má záujem na dobrých vzťahoch s Poľskou republikou a na dobrom a efektívnom mechanizme vzájomného varovania sa a riešenia situácie. "Slovenská vláda sa nebude zúčastňovať na žiadnej kampani proti žiadnej krajine pokiaľ ide o kvalitu produkcie," uzavrel premiér.
 

Vyberte región